Saturday, March 14, 2009

Några timmar på Starbucks


Idag har vi träffat en ny kompis, ett nytt tillskott i denna udda klubben av svensk-taiwanesiska par. Angelas pojkvän studerar i Lund och hennes kompis är gift med Winsons kusin.

Dagen till ära, 14 mars (som även råkar vara kusin Ickas 25-års dag - Grattis!) visade sig vara en asiatisk variant av Alla Hjärtans Dag. Detta firade Starbucks med "två till priset av en". Jag vet inte om ni som inte varit här kan förstå hur mycket folk det faktiskt finns i Taiwan. Man får jämt vara på hugget om man vill ha sittplats på Starbucks, och då ska ni veta att det finns mycket gott om filialer i Taipei. Men idag var det galet... ja, vi väntade i en och en halv timme innan vi fick vår dricka! Att temperaturen sedan igår sjunkit från 25°C till 12°C och att dörren stod i tvärdrag för att göra det smidigt för den långa kön som ville in, är väl mest beklagligt. Tur att vi hade trevligt sällskap!

1 comment:

Angelica"icka" said...

Tack så mycket...de va ju lite skoj att jag fyller år på alla hjärtans dag =o)hihi....och här i Sverige kallas det pi-dagen, fast det har du kanske hört talas om (14/3 blir ju omvänt med lite fantasi 3.14). Pia på Forum Ystad som berättade det.

Det var en jätte rolig födelsedag, massa fina paketer osse såklart härliga släkten på besök =o) (synd inte du va med men vi får ju ses snart =)). Ha det bra kramizzz