Monday, July 21, 2008

Söndag

Igår kom halva Nicoles klass från High School på besök. Vi satt inne i ett par timmar i ett mörklagt vardagsrum och kollade på film. Precis så som man gör när solen skiner en ledig sommardag i Taiwan. När klockan närmade sig fyra gav vi oss iväg i bil till Yangming Mountain. Efter en timmes färd undrade Terry om vi var på väg till någon "mountain climbing" eller om det var "mountain driving" som gällde. Men jodå, vi kom fram till en rastplats med en fullsmockad parkering och vi promenerade i mer än en halvtimme. 

Naturen var helt fantastisk! Insekterna var så högljudda så det skar i öronen - så som det bara gör på tropiska ställen. 

För er som funderar på att resa hit kan jag bara säga att natursköna platser finns här många storslagna men att föreställa er besöken som fridfulla och lugna i bemärkelsen stillsamma och med lite folk kan ni bara ge upp. Minsta landsväg är på helgen lika trafikerad som ringleden i Ystad efter att en färja anlänt. Jag har för länge sen släppt taget, det är så här det är och vill man åka till fina platser får man helt enkelt vara inställd på att dela med sig av sin stund. Detta medför ju också att man får se lite mer: igår såg jag t.ex en man som var ute och luftade sin burfågel (japp, han strosade omkring parken med sin lilla bur under armen). 

På vägen hem blev det ett stopp på Shilin Night Market - men detta var jag alldeles för trött för. Finns det något ställe man där man lite extra måste dela sina kvadratmeter så är det här... men det gick ganska snabbt, vi fick lite kaloripåfyllning och Terry gjorde ett rekordsnabbt skoköp.


No comments: